Nieuws

Eerste Zetten van de Mini Schaakmeesters

18 september 2023

De magie van het schaakspel, met zijn strategische gevechten en slimme manoeuvres, heeft een nieuwe generatie in zijn greep genomen. Vandaag werd in GBS de Schakel in Linkebeek de allereerste schaakles gehouden voor onze 14 aanstormende mini schaakmeesters. Onder begeleiding van Teji kregen zij hun eerste inzichten in de wondere wereld van schaken.

Initieel opgezet door J4F, streeft het Mini Schaakmeesters-programma ernaar kinderen de fijne kneepjes van het schaakspel bij te brengen. Elke maandagmiddag, van 12:40 tot 13:40, worden de schaakborden uitgerold en de stukken in positie gebracht. Het programma belooft niet alleen een introductie tot het spel, maar ook diepgaande strategieën, doelgerichte oefeningen en gedetailleerde analyses. πŸŽ“β™ŸοΈ

Het schaken biedt zoveel meer dan alleen het spel. Het boost kritisch denken en leert kinderen vooruit te plannen, te anticiperen en strategische beslissingen te nemen. En natuurlijk is er de pure vreugde en opwinding van het spel zelf!

Ben je benieuwd naar de vorderingen van onze mini schaakmeesters? Houd dan de volgende data in de gaten: 25.09.23 (volgende week), 9.10.23, 16.10.23 & 23.10.23. Hier zullen ze hun nieuw verworven vaardigheden verder ontwikkelen en aanscherpen onder begeleiding van Teji.

Bij J4F zijn we alvast super enthousiast en kunnen niet wachten om onze mini schaakmeesters te zien groeien! πŸŒŸπŸ‘‘πŸ†